Auteur

Carina van Leeuwen

Forensisch rechercheur, Auteur en Spreker

Carina van Leeuwen Close Up

©Foto Yasmine Tan

Eind 2019 verschijnt  bij uitgeverij

AMBO ANTHOS

 

"Onbekend maar niet vergeten" 

 

Een Non Fictie boek dat Carina samen met Trouw journaliste Sybilla Claus schrijft over de jarenlange inspanningen van het cold case team Amsterdam om de onbekende doden die in Amsterdam begraven liggen alsnog een naam te geven.

 

Contact uitgeverij AmboAnthos: e-mail naar: verkoop@amboanthos.nl

Bij Uitgeverij A.W. BRUNA verscheen de serie Unit Plaats Delict

 

Een weddenschap was de aanleiding voor  Carina om met schrijven te beginnen.

Dit leidde er toe dat in 2014 haar thrillerdebuut Vuurproef verscheen.

Dat eerste boek maakt deel uit van de serie Unit Plaats Delict waarin forensisch rechercheur Renée Spaan een centrale rol heeft.

 

Contact uitgeverij A.W. Bruna: e-mail naar:publiciteit@awbruna.nl

Nachtvlinder
Koud Spoor
Vuurproef

Nachtvlinder  2016:

 

In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne.

 

Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat.

 

Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.

 

Drie schijnbaar opzichzelfstaande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat…

Nu ook als audioboek!

verkrijgbaar via Storytel.

 

Koud Spoor  2015 :

 

Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin.

Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?

Vuurproef 2014 : 

 

Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden…

Het boek geeft een humoristisch en realistisch beeld van het werk van de forensische recherche in Nederland.

Carina volgen op social media:


© Copyright Carina van Leeuwen