Over Carina

Forensisch rechercheur, Auteur en Spreker

www.carinavanleeuwen.com

Carina van Leeuwen werkte jaren als operatieassistente in ziekenhuizen in binnen- en buitenland voordat ze in 1991 naar de politie Den Haag overstapte.

Na enkele jaren in de uniformdienst werd ze een van de eerste vrouwelijke forensisch rechercheurs.

Ze maakte deel uit van het evaluatieteam (commissie Posthumus) in de Schiedammer Parkmoord en was betrokken bij het identificatieproces na de vliegramp in Tripoli in 2010.

Sinds 2006 werkt ze als forensisch coördinator in het Cold Case team van politie Amsterdam.

 

In 2014 debuteerde ze - na een weddenschap over het schrijven van een boek- met Vuurproef.

Het is het eerste deel van een serie : Unit Plaats Delict, een levensechte politieroman van eigen bodem en geschreven door een ervaringsdeskundige, dus CSI, maar dan echt!

Het tweede deel, Koud Spoor verscheen op 20 januari 2015.

Nachtvlinder is de titel van deel 3 in de serie UPD en is verschenen op 3 mei 2016.

Haar jarenlange ervaring als forensisch rechercheur zijn de inspiratie voor haar boeken die zich afspelen in Den Haag, waar ze zelf ook woont en jarenlang gewerkt heeft.

Carina studeerde Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam waar ze nog steeds gastcolleges geeft.

 

Voor de boekhandel verzorgt ze masterclasses over forensisch onderzoek en vertelt over haar werk. Als spreker was ze te zien en beluisteren bij de TEDx talk van de Universiteit van Amsterdam over haar werk bij het cold case team.

In 2014, 2015 en 2016 was de masterclass 'Every Contact Leaves A Trace' of 'Hoe pleeg ik de perfecte moord' een groot succes. Ook in 2017 zal Carina (vervolg) masterclasses geven. kijk op de agenda waar en wanneer. Wilt u zelf een masterclass boeken voor een groep? Dat kan. Check hier de contactpagina.

 

© 2014 Carina van Leeuwen