Auteur
Carina van Leeuwen

13 oktober verschijnt deel 3 van de serie #Coldcase: GRANIET:

Wanneer in Den Haag het lichaam van een dode zwerver wordt gevonden, lijkt een dreigbrief te ver- wijzen naar een eerdere zaak.

Journalist Lyn Riley raakt betrokken bij het onderzoek, dat haar naar een psychiatrische instelling brengt die in de jaren negentig onder dubieuze omstandigheden haar deuren moest sluiten.

Maar dan komen grote belangen van een start-up van een veelbelovend geneesmiddel dat miljoenen kan opleveren op het spel te staan. En Lyn wordt bedreigd uit anonieme hoek. Haalt het verleden haar nu toch echt in?

Bekijk hier de trailer 

Op 13 september verscheen FENIKS, deel 2 van de serie #Cold Case bij uitgeverij AWBruna

Wanneer de nieuwe minister-president de opdracht geeft om het Catshuis te renoveren, klinkt er weerstand uit verschillende hoeken.Politiek Den Haag is verdeeld, maar het hardste tegengeluid komt vanuit de activistische milieugroep Xtreme Rebellen. Tijdens hun bezetting van het Catshuis wordt een gruwelijke ontdekking gedaan, waarna het rechercheteam inclusief journalist Lyn Riley een onderzoek naar een misdaad van jaren geleden start.

Wanneer een betrokken politiek figuur overlijdt onder verdachte omstandigheden, neemt de druk op het team toe. Ondertussen moet Lyn in de nasleep van een eerder gevonden lijk in een autowrak voor eens en voor altijd afrekenen met de demonen uit haar eigen verleden. Komt de waarheid na al die jaren alsnog naar boven ?

Oktober 2022 verscheen het eerste deel van de nieuwe serie Cold Case bij uitgeverij AWBruna

Twee meisjes van uiteenlopende sociale klassen verdwijnen in dezelfde week. Het lichaam van een jarenlang vermiste docent wordt uit het water gevist. Een politicus voelt hoe de grond hem te heet onder de voeten wordt.

De vondst van de vermiste docent Roger van Merle resulteert in een vernietigend rapport over het politieonderzoek destijds. Als reactie wordt in Den Haag een nieuw recherche- team voor vermissingen opgericht. Hierin zit een vreemde eend in de bijt: journalist Lyn Riley, die na dertig jaar in oorlogs- en rampgebieden terug in Nederland is.

Het team duikt in de verdwijning van de 18-jarige Sasha, die in tegenstelling tot een in dezelfde week verdwenen meisje uit hogere kringen al snel werd vergeten. In hun onderzoek stuiten zij op tegenstand vanuit politieke hoek. Ondertussen staat er voor Riley persoonlijk ook nogal wat op het spel...


 MAGMA is het eerste deel van de cold case trilogie:

 Contact uitgeverij A.W. Bruna: e-mail naar:publiciteit@awbruna.nl

Augustus 2019 verscheen bij uitgeverij

AMBO ANTHOS

"Onbekend maar niet vergeten" 

Een Non Fictie boek waarin Carina schrijft over de jarenlange inspanningen van het cold case team Amsterdam om de onbekende doden die in Amsterdam begraven liggen alsnog een naam te geven.

Bekijk hier de trailer

 Contact uitgeverij AmboAnthos: e-mail naar: verkoop@amboanthos.nl

Bij Uitgeverij A.W. BRUNA verscheen de serie Unit Plaats Delict

Een weddenschap was de aanleiding voor  Carina om met schrijven te beginnen.

Het resultaat verscheen in 2014 : haar thrillerdebuut Vuurproef.

Dat eerste boek maakt deel uit van de serie

Unit Plaats Delict waarin forensisch rechercheur Renée Spaan een centrale rol heeft.


Nachtvlinder

Nachtvlinder  2016:

 

In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne.

 

Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat.

 

Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.

 

Drie schijnbaar opzichzelfstaande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat…


Bestellen

Koud Spoor

Koud Spoor  2015 :

 

Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin.

Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega’s te maken met de dood van een zonderlinge man. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?


Bestellen

Vuurproef

VUURPROEF IS

OPGENOMEN IN DE 
REGENBOOG TOP 100 !

De honderd mooiste

Regenboogboeken allertijden 

Vuurproef 2014 : 

 

Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap. Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken. Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden…

Het boek geeft een humoristisch en realistisch beeld van het werk van de forensische recherche in Nederland.


Bestellen